Krig noir

Jennifer Egan og Finn Skårderud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jennifer Egan og Finn Skårderud

Når amerikanske Jennifer Egan kommer med ny roman, spør man seg hva hun har funnet på denne gangen. Gjennom sitt prisbelønte forfatterskap har hun overrasket med hver eneste bok, ved å skifte prosjekt, sjanger og stil fullstendig. Hennes forrige roman, Bølle på døra, lekte med punkrocken og ble en stor suksess, blant annet belønnet med Pulitzerprisen. Med sin nye roman Manhattan Beach, til norsk ved Kyrre Haugen Bakke, går hun inn i den historiske spenningsromanen, til den amerikanske depresjonen og krigstida, med trekk fra krim noir-landskapet.

Perspektivet veksler mellom romanens to hovedpersoner: den mafiose nattklubbeieren Dexter Styles, som styrer sitt imperium med hard hånd, men holder de lyssky virksomhetene unna den pene familiefasaden. Og unge Anna Kerrigan, som lever etter tradisjonelle forventninger hjemme hos moren hvor hun deltar i pleien av søsteren Lydia, men oppsøker nye utfordringer ute i samfunnet og arbeidslivet, samtidig som hun undrer seg over farens plutselige forsvinning.

Anna får seg jobb på marineverftet i Brooklyn, en jobb som ville vært utenkelig for en kvinne før krigen. Som del av et stort krigsmaskineri måler hun små komponenter som skal brukes i skipsbygging, men drømmer om å bli dykker og reparere skip under vann.

Egan møter forfatter og psykolog Finn Skårderud til samtale for å fortelle om hvordan hun har jobbet seg inn under huden på det amerikanske samfunnet i krigstid og skrevet seg tett på mennesker som levde i en tid før hun selv var født.

Samtalen vil foregå på engelsk.

forfattersamtale Engelskspråklige arrangement Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/krig_noir_jennifer_egan_og_finn_skaarderud

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!