Konseptuelle Utforskninger: Israel-Palestina-konflikten

Velkommen til en kveld rundt bordet hvor vi sammen skal utforske sentrale begreper brukt i omtale av Israel-Palestina-konflikten.

Banner

Det er mange begreper som brukes i forhold til konflikten mellom Israel og Palestinerne. Sammen skal vi gå i dybden og utforske sentrale begreper i debatten.

Folkemord - her ønsker vi rett og slett å få en forståelse for dette juridiske begrepet og knytte det opp til saken Sør Afrika mot Israel i ICJ

Retten til selvforsvar - igjen en forklaring av begrepet. Hva ligger i retten til selvforsvar og når har man eventuelt gått for langt.

Israel som kolonimakt - hva menes med dette? Er Israel en kolonimakt, i så fall hvorfor/hvorfor ikke. Betyr dette at den israelske staten er illegitim, hva er i så fall konsekvensene av det?

From the river to the sea - slagordet blir ropt i demonstrasjoner. Mange oppfatter det som et rop om utslettelse av staten Israel og alle dets (jødiske?) innbyggere. Andre hevder at det er et rop om like rettigheter for alle som bor mellom Jordan-elven og Middelhavet. Hva er en rimelig tolkning, hvor kommer slagordet fra og hvordan har det blitt brukt?

Vi kaller konseptet for Round Table Discussion, arrangementet vil være åpent for alle mot påmelding. Målet er ikke polariserende debatt, men dialog med mål om å lære av hverandre og å utforske ulike perspektiver. Det vil bli servert vin og snacks.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Wergeland?

Dette arrangementet finner sted i Wergeland. Wergeland er Litteraturhusets storstue, med amfi og stolrader.

Bilde av Litteraturhusets hovedsal Wergeland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!