Kom, japanere

John Freeman om Julie Otsuka | Petronella Barker leser

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

På grunn av sykdom har dessverre Julie Otsuka avlyst sitt Oslo-besøk. John Freeman presenterer hennes forfatterskap før Petronella Barker leser fra Otsukas kommende roman på norsk Buddha på loftet.

Noe så uvanlig som en roman i vi-form representerte Julie Otsukas store gjennombrudd som forfatter i 2011. Buddha på loftet, som kommer på norsk tidlig neste år, ble en bestselger og ga henne både PEN/Faulkner-prisen og den franske Prix Femina Étranger. I et slående språk og en rørende kollektiv fortelling skildrer Otsuka en stor gruppe gifteklare japanske kvinner som bryter opp fra alt de kjenner – bare for å oppdage at ekteskapsbyråets utvalgte menn er mye eldre enn på bildene, og at det nye livet er like fylt av slit som det de forlot.

Historien om den første innvandringsbølgen av japanere til USA var ikke særlig godt kjent før Otsukas debutroman When the Emperer Was Divine. Som barn av én førstegenerasjons og én annengenerasjons innvandrer tok Otsuka for seg japansk-amerikanernes skjebne etter Pearl Harbor – de ble internert i leirer i frihetens land. ”En tindrende debut,” skrev en dypt imponert Michiko Kakutani i The New York Times. ”Otsuka har lyriske gaver, fortellermessig likevekt, et varmesøkende blikk for detaljer og en utvungen evne til empati med sine karakterer.” Tidligere Granta-redaktør John Freeman mener Otsuka er blant de absolutt fremste nye forfatterne i USA de siste årene, og presenterer henne nå for norske lesere.

Symposium 2013 varer fra 30. oktober til 3. november.
Les mer og se hele programmet (https://litteraturhuset.no/arrangement/symposium-2013/)

Engelskspråklige arrangement Litteraturhuset John Freeman om Julie Otsuka | Petronella Barker leser Symposium 2013 Wergeland

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!