Kok en bokorm: Hamsun i 101

Hege Boman Grundekjøn og Unni Askeland

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Hege Boman Grundekjøn og Unni Askeland

«Jeg er blitt tykk av ære og rikdom i kveld,» sa Knut Hamsun i sin takketale da han i 1920 mottok Nobelprisen for «Markens grøde». 101 år senere feirer vi på Kafe Oslo med å gjenskape menyen inspirert fra Nobelprisbanketten på Stockholm Slott.

Hege Boman Grundekjøn er advokat og forfatter av bl.a. bokene Latvia med Knut Hamsun og Karlis Padegs og Norge Baltikum – fra kulde til varme. Hamsuns forhold til Baltikum og spesielt Latvia er stikkord.
Billedkunstner Unni Askeland har malt en serie Hamsunportretter spesielt for Markens grøde og forteller om prosjektet «Hamsun i 100» .

Med to taleføre sterke kvinner lover vi dere en flott kveld.
Menyen, som forhåpentlig ikke bidrar altfor mye til gjestenes tykkelse, men likevel gir følelse av rikdom, blir denne:

Consommé «Florentine» – Klar fasanbuljong med spinat og fasan
Bouchees de Saumon – Terte med laks og petit legumes
Dindenneau froid – Glasert kalkunbryst med steinsopp
Filet de Boeuf «Jardiniere» – Indrefilet av okse
Creme «Plasque» parfait – Kanelisparfait med frukter i mynte

Meny: 650,-
Anbefalt drikkepakke: 550,-
Reserver på: post@kafeoslo.no (mailto:post@kafeoslo.no)

Kafe Oslo Litteraturhuset Wergeland Bordbestilling: post@kafeoslo.no Kok en bokorm

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!