Kok en bokorm: Berlin. Byen og historien

Kulturhistorisk middag med Helge Jordheim og Erle Marie Sørheim

Icon of a placeSkram

Panoramabilde av Berlin på kveldstid
Foto: Privat

Currywurst, brezel, villsvin og döner. Berlin er en smeltedigel av kulinariske tradisjoner, fra det gammeltyske og jødiske til innvandrede smaker fra Midtøsten og Asia.

I boka Berlin. Byen og historien skriver kulturhistoriker Helge Jordheim om Berlins sammensatte historie, basert på mange og lange flanerende gåturer i byen. Gjennom ulike områder og landemerker forteller han historien om Berlin, byen han stadig vender tilbake til.

I kveld tar Jordheim for seg hvordan Berlins historie har satt sitt preg på byens matkultur. Med seg på laget har han forfatter og kritiker Erle Marie Sørheim, som er mangeårig Berlin-beboer og forfatter av to bøker om Berlin, guideboken Berlin – 100 unike opplevelser og Til Berlin faller – Nordmenn i Det tredje riket.

Kafe Oslo serverer en 4-retters meny inspirert av Berlins mangesidige gastronomi, og Jordheim og Sørheim krydrer maten med historiske, litterære og kulinariske anekdoter underveis.

Meny:

  • Deleretter: Gefilte fisch pepperrot og rødbet. Gehakte leber med ortodoks agurk og egg. Hønsesuppe med dumplings.
  • Currywürst og döner
  • Kremet spätzle med skogsopp, spinat og parmesan
  • Trio av Berlinerbolle med marengs og ild

Velkommen til en helaftens kulinarisk vandring på kryss og tvers i Berlin 2. november kl. 18–21!

Praktisk informasjon

  • Send bordbestilling til Kafe Oslo på e-post: booking@kafeoslo.no
  • Menyen koster kr. 635,- per pers. (4 retter)
  • Drikkepakke kr. 450,- per pers.
  • Kom presis til arrangementsstart kl. 18.00. Oppmøte og registrering på Litteraturhuset i Wergelandsveien 29, 0167 Oslo, 2. etasje.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!