Klimakrise

Lørdagsforedrag ved Kikki Kleiven

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lørdagsforedrag ved Kikki Kleiven

At klimaet er i endring, har vi hørt i flere tiår, og vi hører stadig om nye heterekorder og at isen i Arktis smelter.

Men hva er egentlig naturlige og hva er menneskeskapte klimaendringer? Hva er siste nytt fra klimaforskningen? Hva slags konsekvenser kan vi forvente hvis ikke vi klarer å redusere utslippene så mye som forskerne anbefaler, og hvorfor er klimakrisa så vanskelig å løse?

Kikki Kleiven er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Hun vil gi en innføring i klimaproblemene, hva forskningen sier, og hvorfor det er så store uenigheter om hva vi skal gjøre med problemene.

Arrangementet er en del av høstens lørdagsforedragsserie «Apokalypse nå?», som tar for seg noen av de største globale krisene vi står overfor i dag. Lørdagsforedragene er en del av Litteraturhusets satsning Folkeopplysning, og er støttet av DNB.

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning Apokalypse nå? Hva er naturlige og hva er menneskeskapte klimaendringer? Hva slags konsekvenser kan vi forvente hvis ikke vi klarer å redusere utslippene så mye som forskerne anbefaler, og hvorfor er klimakrisa så vanskelig å løse? Kikki Kleiven er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap ved Universitetet i Bergen og forsker ved Bjerknessenteret for klimaforskning. Hun forklarer klimakrisa for dummies. Foredraget ble holdt på Litteraturhuset 2. september 2017.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!