Kjønn i bevegelse

Sarah Waters og Inger Merete Hobbelstad

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

London 1922. Første verdenskrig er akkurat over, og Frances Wray har mistet to brødre og faren i løpet av kort tid. Nå bor hun sammen med moren i et digert herskapshus uten penger til å betale regninger, og de ser seg tvunget til å ta inn herr og fru Barber som leieboere. Mens dagene går, og moren bekymrer seg over hva overklassenaboene tenker om at de leier ut, innleder Frances og Lillian Barber et heftig kjærlighetsforhold.

Gjestene heter Sarah Waters’ siste roman som nå er ute på norsk i Hilde Lyngs oversettelse. Sanselighet, brå død og mørke rom med tunge møbler danner bakteppet her som i hennes tidligere historiske romaner. Med sin forrige bok, Den lille fremmede (2011), kom den walisiske forfatteren til Bookerprisens finalerunde. Og mens hun her og i den kritikerroste Nattevakten fra 2006 skildret England etter 1945, er det den første verdenskrigens traumer som klinger med denne gangen.

Waters’ hovedpersoner er ofte lidenskapelige, handlende kvinner i konflikt med sin samtids klasse- og kjønnsforståelse. Stadig vekk plasseres også lesber i sentrale roller, der de tar seg til rette på mer enn én måte. Waters møter Dagblad-kommentator Inger Merete Hobbelstad til samtale denne kvelden om britisk overklasse, kvinneroller og om å skrive fram tida som er forbi.

Arrangementet foregår på engelsk.

Wergeland Litteraturhuset Sarah Waters og Inger Merete Hobbelstad

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!