Kjærlighet og hat: Constance Debré

I samtale med Emma Clare Gabrielsen om romanen Love me tender, om morskap, fordommer og frihet.

Icon of a placeWergeland

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Icon of a ticket130,- / 80,-

Portrett av Constance  Debré
Foto: Pierre-Ange Carlotti/Flammarion

Etter 20 år i et heterofilt ekteskap begynner Constance å utforske sin lesbiske side. Hun skiller seg fra mannen, slutter i jobben som høyprofilert advokat, og bryter med det streite borgerlige livet hun har levd så langt. Constance begynner på nytt, med å bygge et alternativt liv med nye verdier og en friere seksualitet med kvinnelige elskerinner.

Det eneste hun ønsker å beholde fra sitt gamle liv er den fem år gamle sønnen Paul, men faren anklager henne for å være uegnet som mor, og går til sak for å frata henne foreldreretten. Mens saken stormer over flere år og sønnen glir stadig lenger unna henne, funderer Constance over morskjærligheten, skeiv seksualitet og den intense motstanden hennes nye identitet blir møtt med. Er det rom for ulike typer kvinnelighet og ulike måter å være mor på, og hvor mye skal man ofre av egen integritet for barnas skyld? Hvilke muligheter har (skeive) kvinner til frihet og lykke i et fortsatt svært patriarkalsk og verdikonservativt samfunn, og hva er egentlig bestanddelene i et godt liv?

Constance Debré debuterte som forfatter i 2004, men slo for alvor gjennom i 2018 med Play boy, en refleksjon over prosessen hennes med å komme ut som lesbisk i voksen alder. Sammen utgjør Play boy, Love me tender og Nom en løs selvbiografisk trilogi som utforsker politikk, kjønn, seksualitet og frihet i dagens Frankrike. Love me tender er den første av bøkene til å bli oversatt til norsk, i Gøril Eldøens oversettelse.

Nå møter Debré journalist Emma Clare Gabrielsen til samtale om morskap, frihet, og fordommene som fortsatt rammer dem som trår utenfor A4-livet.

Samtalen foregår på engelsk.

Arrangementet inngår i Litteraturhusets satsning på skeiv litteratur, som er støttet av Bufdir. Les mer om satsningen her.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!