Kinesiske kvinner forteller…

Hong Ying, Mian Mian, Lan Lan og Annie Baobei i samtale med Brit Bildøen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Fra konkubiner i Shanghais mafiøse underverden, til kjærlighetsromaner fra Tibet. Fra poesi til moderne undergrunnsromaner om prostitusjon, rock og dop. Hong Ying, Annie Baobei, Lan Lan og Mian Mian gir oss fire ulike skildringer av kvinneliv i dagens Kina. Møt de fire forfatterne i samtaler med den norske forfatteren Brit Bildøen.

Språk: Kinesisk/norsk

Hong Ying 虹影 (1962) er en av Kinas mest internasjonalt kjente forfattere og er oversatt til en rekke språk, deriblant norsk (Svikets sommer og Elvens datter). Hennes siste utgivelser er en historisk romantrilogi om kvinner i Shanghai.

Mian Mian 棉棉 (1970) har gitt ut en rekke novellesamlinger og romaner som ofte befolkes av sangere, kunstnere, prostituerte og samfunnets utskudd. To av hennes romaner, Candy og Panda Sex, er oversatt til engelsk.

Lan Lan 蓝蓝 (1967) er oversatt til en flere språk, og har vunnet en rekke prestisjetunge kinesiske priser for sitt forfatterskap. Hennes ni diktsamlinger er bestselgere i hjemlandet. Hun har også gitt ut tre prosasamlinger og flere barnebøker.

Annie Baobei 安妮宝贝 (1972) er en av de mest leste kvinnelige forfatterne i Kina. Hun er en del av den såkalte 80-tallsgenerasjonen og hennes refleksjoner over samtiden og det urbane livet har påvirket en generasjon unge lesere.

Wergeland Litteraturhuset Hong Ying, Mian Mian, Lan Lan og Annie Baobei i samtale med Brit Bildøen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!