Karsk med Drammens Bukowski

Trude Marstein og Kyrre Andreassen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Trude Marstein og Kyrre Andreassen

Ikke et vondt ord om Ketil Bjørnstads gjennomgåelse av årtiene han har levd, eller Karl Ove Knausgårds massive regnskap over eget liv – men det er øl og vin. Marstein er karsk.
(Bjørn Gabrielsen i Dagens Næringsliv om Så mye hadde jeg)


Kyrre Andreassen kalles ofte Drammens svar på Bukowski, og med rette. For oss som elsker mørk og skitten humor mikset med dypt alvor, er denne romanen en innertier.
(Anne B. Ragde om For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges)

Kyrre Andreassens roman For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges kom ut i 2016 og ble kåret til en av årets beste bøker av både Klassekampen, Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen. Den ble også nominert både til Brageprisen og P2-lytternes romanpris og var en etterlengtet utgivelse for de mange som hadde ventet på Andreassens neste trekk siden Svendsens Catering (2006).

Trude Marsteins roman Så mye hadde jeg kom ut nå i høst. Tidligere har hun fått mye oppmerksomhet for utgivelser som Elin og Hans, Ingenting å angre på og Hjem til meg og blitt hedret med både Tarjei Vesaas’ debutantpris, P.O. Enquists pris og Kritikerprisen. I årets bok følger man Monika i glimt fra barndommen, via ungt voksenliv og inn i de middelaldrenes rekker.

Så mye hadde jeg er en av de mest markante romanene i denne bokhøsten, mens Andreassens For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en av dem som fremdeles står stødig igjen med størst tydelighet fra for to år siden.

Trude Marstein og Kyrre Andreassen har fulgt hverandres litterære utvikling gjennom mange år. Nå møtes de ved Litteraturhusets imaginære kjøkkenbord for å snakke om både sitt eget og den andres forfatterskap.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/karsk_med_drammens_bukowski Trude Marstein og Kyrre Andreassen har fulgt hverandres litterære utvikling gjennom mange år. I denne podkasten møtes de ved Litteraturhusets imaginære kjøkkenbord for å snakke om både sitt eget og den andres forfatterskap. Samtalen fant sted på Litteraturhuset 14. november 2019.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!