Karibia Is the New Black

Med Rita Indiana og Maria Horvei

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Rita Indiana og Maria Horvei

Klimaendringer, kjønnsskifter, rasisme og tidsreiser. Dette er alle temaer som behandles med en helt særegen letthet i forfatterskapet til dominikanske Rita Indiana. Hun er litterært stilsikker, vittig og dypt politisk. Ved siden av forfatterskapet er hun performanceartist og musiker, og har blant annet laget musikk til TV-serien Orange Is The New Black.

To av bøkene hennes er ute på norsk: Tjenestepiken til Omicunlé og Papi, begge i Signe Prøis’ oversettelse. For førstnevnte mottok hun i 2017 den høythengende Grand Prix Littéraire of the Association of Caribbean Writers som første spanskspråklige forfatter noensinne. Her skriver Indiana dystopisk og framtidsrettet om et Karibia preget av politiske omveltninger og klimaproblemer.

Papi er en selvbiografisk tekst som handler om en jentes sterke lengsel etter faren som snart skal komme, og disse drømmescenarioenes harde reality check når faren endelig tar turen fra USA til Santo Domingo på besøk.

På Litteraturhuset møter Indiana Vinduet-redaktør Maria Horvei.
Arrangementet foregår på engelsk.

Rita Indiana skulle egentlig ha besøkt Litteraturhuset under karibiske og mellomamerikanske dager våren 2018, men måtte avlyse i siste liten. Det er derfor en stor glede at hun tar turen nå.

Litteraturhuset Kjelleren Engelskspråklige arrangement https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/karibia_is_the_new_black

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!