Kanskje kjærlighet

Lena Andersson i samtale med Karin Haugen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ENDRING (9. SEPTEMBER 2014)
På grunn av sykdom kan dessverre ikke Märta Tikkanen komme til Oslo denne kvelden. Arrangementet blir ikke avlyst. Lena Andersson samtaler med Karin Haugen,og leser fra sin kommende roman, Utan personligt ansvar (http://www.nok.se/Allmanlitteratur/Bocker/Skonlitteratur/Svenska-berattare/Utan-personligt-ansvar1/), hvor vi møter Ester Nilsson igjen. Romanen lanseres i Sverige først senere i høst.

Det store begjæret og forelskelsen som åpner avgrunner, legger land øde. Det er slikt de beskjeftiger seg med, forfatterne Lena Andersson og Märta Tikkanen.

Svenske Lena Anderssons roman Rettstridig forføyning. En historie om kjærlighet er en fortelling om Ester som mister hodet og det meste annet i møtet med den egenrådige kunstneren Hugo. Romanen ble hedret med Augustprisen i hjemlandet i fjor og har foreløpig solgt i over 100 000 eksemplarer. Også her til lands ble Esters besettende kjærlighetshistorie mottatt med åpne armer av kritikerne da den kom i norsk oversettelse ved Knut Johansen i vår. Anderssons nye roman Utan personligt ansvar, kommer på svensk i oktober. Her er Ester tilbake. Hun er forelsket i en ny mann, men uten at hun ellers har lært så mye siden sist.

To heter Märta Tikkanens bok om det vanskelige og lidenskapelige forholdet hun hadde til sin mann gjennom tretti år, forfatteren og illustratøren Henrik Tikkanen. Også i andre utgivelser, som Århundrets kjærlighetshistorie og Personlige anliggender er det pasjonen og hva den gjør med mennesker som står i fokus. Hvordan klarer to kunstnere seg i et kjærlighetsforhold? Og hvilke spor setter lidenskapen i kunsten?

Andersson og Tikkanen møter Karin Haugen, redaktør for Klassekampens bokmagasin, til samtale.

Wergeland Litteraturhuset Lena Andersson i samtale med Karin Haugen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!