Kampen om jeg-et

Suzanne Brøgger og Vigdis Hjorth | UTSOLGT

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER NÅ UTSOLGT.

På grunn av stor pågang samarbeider Litteraturhuset og Aftenposten om strømming av samtalen.
Se samtalen direkte fra kl. 19 på Aftenposten TV (http://www.aftenposten.no/kultur/--Ingen-kvinne-i-Skandinavia-har-skrevet-sa-apent-om-kjonn-og-moderne-familieliv-7932741.html)[ekstern lenke]. (http://www.aftenposten.no/kultur/--Ingen-kvinne-i-Skandinavia-har-skrevet-sa-apent-om-kjonn-og-moderne-familieliv-7932741.html)

Det finnes ingen anti-familiebevegelse verdt å nevne som på ærlig vis orienterer samfunnets småborgere om hva slags institusjon de kommer til å tilbringe resten av sin levetid i – hvis alt går «vel».

Suzanne Brøgger er en ruvende feministisk skikkelse i nyere skandinavisk litteratur- og kulturhistorie. Hun er blitt tildelt Søren Gyldendal-prisen, Dansk litteraturpris for kvinner og er medlem av Det danske akademi. Gjennombruddet kom allerede med debuten Fri oss fra kjærligheten i 1979. Senere fikk utgivelser som Kjærlighetens veier og uveier, JA. og Creme Fraiche stor gjennomslagskraft og skaffet Brøgger hengivne lesere i mange land. Prosaen beveger seg hele tiden i landskapet mellom essayistikk og skjønnlitteratur og er drepende kritisk til kjærlighetens vilkår i en verden regulert av offentlige forestillinger om ekteskap og menns blikk på kvinner.

Vigdis Hjorth har også gjort kropp, seksualitet og veien fram til egen stemme til sentrum i sine tekster. De senere årene har Hjorth blitt tildelt både Kritiker- og Gyldendalprisen, og i fjor høst mottok hun Brages hederspris for sine litterære portretter som utforsker «de eksistensielle grunnvilkårene for mennesker og menneskelighet i vår samtid». Med sine siste utgivelser Leve posthornet! og Et norsk hus har den klassiske politiske sfæren blitt stadig tydeligere. Men det private, politiske parforholdet mister hun aldri av syne.

To av Nordens mest markante forfattere møtes på Litteraturhuset denne kvelden til en samtale om før og nå og om jeg-ets status. Er det fremdeles verdt å kjempe for?

Wergeland Litteraturhuset Suzanne Brøgger og Vigdis Hjorth | UTSOLGT

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!