Jorges Luis Borges

Close reading with Gisle Selnes, Simon Stranger and Mikkel Bugge

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Litteraturens uendelige muligheter var et tema i mange av Jorge Luis Borges’ såkalte ficciones – korte tekster som kanskje kan ligne på noveller, men som like gjerne har form som leksikonartikler, nekrologer og myter. Som i «Tlön, Uqbar, Orbis Tertius» hvor vi får servert en omfattende encyclopedia-artikkel om et land og et språk ingen visste at eksisterte. Eller «Biblioteket i Babel» hvor verden er et uendelig bibliotek bestående av heksagoner, trapper og speil som speiler speil. Hvor slutter fiksjonen? Og hvem bestemmer hvordan vi ser verden?

Argentinske Borges (1899–1986) ruver i litteraturhistorien i og utenfor Latin-Amerika, og den blinde nasjonalbibliotekaren i Buenos Aires fascinerer og forundrer fortsatt lesere og forfattere verden over. Vi har invitert Borges-entusiastene Gisle Selnes og Simon Stranger til å nærme seg mannen og myten i samtale med Mikkel Bugge.

Arrangementet foregår på norsk.

Wergeland Litteraturhuset Nærlesning med Gisle Selnes, Simon Stranger og Mikkel Bugge Latin-Amerika på Litteraturhuset (2012)

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!