Jødenes historie i Europa

Foredrag ved Einhart Lorenz

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saladindagene 2020 Foredrag ved Einhart Lorenz

Jødene som religiøs gruppe har krysset både landegrenser og kontinenter, og har en helt særegen historie. I Europa har jøder i lange perioder blitt både forvist og forfulgt, men gjelder det for alle land og alle tidsepoker?

Jødene har nemlig uten tvil også spilt en viktig rolle i utviklingen av det moderne Europa. Hva kan jødenes europeiske historie fortelle oss om jødiske identiteter, og om majoritetssamfunnenes behandling av denne religiøse minoriteten?

Einhart Lorenz er professor emeritus i moderne historie ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en rekke bøker om jødisk og antisemittisk historie, og er nå aktuell med Jødenes historie i Europa. Fra den spanske inkvisisjonen til mellomkrigstiden.

I dette foredraget gir han en innføring i jødenes rolle i Europa fra moderniteten og fram til begynnelsen av andre verdenskrig.

Arrangementet foregår kun fysisk på Litteraturhuset. På grunn av gjeldende smittevernregler er det dessverre begrenset med plasser.

Litteraturhuset Wergeland Digitalt 50,- https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/joedenes_historie_i_europa_foredrag_ved_einhart_lorenz

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!