Inspirasjonsforedrag og boklansering

Hvordan kan vi håndtere meta-problemet: Vår manglende evne til å ha EKTE samtaler?

Banner

EKTE (Et Kall Til Eventyr) inviterer til inspirasjonsforedrag og boklansering av vår nylige bokutgivelse Oppvåkning fra meningskrisen – Et kall til eventyr. Boken bygger på tesen om at vi har mistet evnen til å ha autentiske samtaler og det er vår overbevisning at det stammer fra en overordnet meningskrise.

Vi lever i en tid hvor språket vårt ikke lenger klarer å sette ord på hva som skjer rundt oss; mye på grunn av at endringshastigheten går for fort til at vi klarer å tilpasse oss. Uten en felles kulturell grammatikk forsterkes og forverres den moderne, særegne uoverensstemmelsen med oss selv, andre og verden.

Hva er en EKTE samtale? Hva betyr det for en samfunnsstruktur at vi ikke klarer å snakke sammen, og hva har det å gjøre med en overordnet meningskrise? Vi ønsker å ta deg med på en reise – som kan vekke et kall – og presentere hvilken rolle en plattform som EKTE kan spille i håndteringen av meta-problemet.Deltakerne vil i løpet av dagen selv kunne delta i gjensidig utforskning om tema sammen med andre.

Foredragsholder:

  • Maroa Iren Mahgoub – Med-grunnlegger av EKTE
  • Ola F. Brandsrud – Med-grunnlegger av EKTE
  • Guro Hansen Helskog – dosent i pedagogisk filosofisk praksis ved USN

Det blir servert kaffe/te gjennom dagen. Følg med på Facebook-eventet for fullt program for dagen.

Velkommen!

Vårt arbeid er dypt inspirert av det vitenskapelige og filosofiske arbeidet til den kanadiske kognitiv forskeren og filosofen John Vervaeke. Han søker å bygge bro mellom vitenskap og spiritualitet og adressere, håndtere og finne de beste løsningene på det som kan kalles en overordnet meningskrise i Vesten.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!