Innenfor murene

Med Rachel Kushner og Finn Skårderud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Rachel Kushner og Finn Skårderud

Romy Hall sitter inne for å ha drept en mann som forfulgte og plaget henne. Hun minnes livet utenfor, en hard oppvekst i San Francisco, årene hun jobbet på strippeklubb, årene hun fikk med sønnen Jackson.

Rachel Kushner er best kjent her til lands for Flammekasterne (2014), en roman lagt til New Yorks kunstverden, og som blant annet ble kortlistet til The National Book Award. I Mars-salongen, hennes nye tittel på norsk, skildrer hun med Romy Halls livshistorie hvitt underklasseliv i USA. Begge romanene er oversatt til norsk av Kyrre Haugen Bakke.

Tittelen Mars-salongen henspiller på navnet til strippeklubben der hovedpersonen en gang jobbet. Institusjonslivet er kaldt, men til tross for traumene og volden som hele tiden hjemsøker de innsatte, finnes det menneskelighet: Omsorg fargene imellom, originale livsutførelser og viljen til å spikke dildoer på verkstedet. Romanen ble skrevet etter grundig research i amerikansk fengselsvesen. «Kushners emne er et USA som har falt i unåde. I dette landet er ingen fri; ingen har noe valg og alle er skyldige», skrev The Guardian i sin overstrømmende omtale av romanen. I tillegg til å være en kritikerfavoritt ble utgivelsen også kortlistet til Man Bookerprisen i 2018.

Hør Kushner i samtale med forfatter og psykiater Finn Skårderud.

Litteraturhuset Wergeland Billett https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/innenfor_murene_med_rachel_kushner_og_silje_bekengflemmen https://www.facebook.com/events/674734289676146/ Samtalen er nå tilgjengelig som podkast!

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!