Ingen tror nåtiden

Saklig søndag med Torbjørn Røe Isaksen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Torbjørn Røe Isaksen

I 1989 skrev Francis Fukuyama det berømte essayet The End of History. Like etter raknet de ufrie samfunnene i østblokken, Berlinmuren falt og vestens tidsånd var optimistisk på vegne av den liberale og demokratiske bølgen av fred og frihet man forventet ville skylle over store deler av verden. Men, så viste det seg at historien ikke var slutt likevel.

Torbjørn Røe Isaksen vokste selv opp som optimist etter murens fall i 1989. Siden har han konvertert til pessimismen. I sin nye bok Ingen tror på nåtiden skriver han om hvordan verden nå står i en historisk omveltning. Det finnes ingen tilbakekomst til den gamle normalen etter Russlands invasjon av Ukraina. Det finnes ingen verden hvor Kina ikke vil ønske seg en plass i solen. Fremtidens historikere vil se på tiden vi lever i akkurat nå som overgangen fra en historisk epoke til en annen. Klarer vi forstå betydningen av det som skjer mens det skjer? Og finnes det lyspunkter i en mørk verden?

Få med deg Torbjørn Røe Isaksens foredrag denne søndagen.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram (2. et) https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/ingen_tror_paa_naatiden_saklig_soendag_med_torbjoern_roee_isaksen Saklig søndag Politikk og samfunn

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!