Ikke noe mer enn nødvendig

En feiring av Kjell Askildsens forfatterskap

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Kjell Askildsen er kanskje Nordens største novellist og en verdensforfatter fra Norge – oversatt som han er til over tjue språk. Når hele forfatterskapet nå i høst kommer ut på nytt i forbindelse med hans 80-årsdag, inviterer Litteraturhuset til en kveld i Askildens tegn.

Kjell Askildsen har vunnet alle store norske litteraturpriser og dessuten Svenska Akademiens nordiske pris for sin betydningsfulle innsats. Om man teller sider, kan man komme til å si at Askildsens forfatterskap er lite. Teller man derimot fullendte noveller og litterære opplevelser, er det få som kan konkurrere med hans stille slagkraft. Tittelnovellen fra Askildsens debutsamling, Heretter følger jeg deg helt hjem, gjør uutslettelige inntrykk på stadig nye lesere, mens boka Thomas Fs siste nedtegnelser til almenheten i 2006 ble kåret av Dagbladet og en prestisjetung jury til den viktigste skjønnlitterære utgivelsen her i landet de siste 25 år. Professor Per Thomas Andersen hevdet den gang at Askildsens stil er «i slekt med fransk nyroman, med Hemingway – og kanskje med sagafortellingen». «Mitt ideal for en novelle er at det ikke skal være noe mer enn nødvendig, og ikke noe mindre enn nødvendig», sier Askildsen selv om saken i et stort intervju i Samtiden nr. 3/09.

Kvelden byr på opplesning og hilsener fra Askildsens gode forfatterkolleger Dag Solstad, Per Petterson og Linn Ullmann. Programleder er Samtidens Cathrine Sandnes.

Singelkuttet: Paal-Helge Haugen

Arrangementet er nå utsolgt. Det blir gratis overføring på storskjerm i et annet lokale. Det er mulig å reservere plass til overføringen fra kl. 17.00 samme dag ved oppmøte på Litteraturhuset.

Wergeland Litteraturhuset En feiring av Kjell Askildsens forfatterskap

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!