Ibsen, inspirert

Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle, Klas Östergren og Tore Rem

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle, Klas Östergren og Tore Rem

Hva skjer når tre av Nordens mest meritterte forfattere går inn i Ibsens verker på en ny måte? Denne kvelden snakker Vigdis Hjorth, Merete Pryds Helle og Klas Östergren for første gang om sine nyskrevne Ibsen-romaner, henholdsvis Henrik Falk (Hjorth), Nora (Pryds Helle) og Hilde Wangel (Östergren).

Vigdis Hjorth har i Henrik Falk gjort Hedda Gabler til en mann og lagt handlingen til nåtiden. Den svenske forfatteren og Ibsenoversetteren Klas Östergren har flyttet sin Hilde Wangel (fra Ibsen-dramaene Byggmester Solness og Fruen fra havet) til et Europa rundt århundreskiftet, mens danske Merete Pryds Helle har valgt Et dukkehjem som bakgrunn for sin roman. Utgivelsene er resultat av et forlagssamarbeid mellom tre forlag: Oktober her hjemme, danske Rosinante og svenske Natur & Kultur. Tekstene gis ut i Norge, Sverige og Danmark samtidig.

Ibsens skuespill settes fremdeles opp over hele verden i stadig nye versjoner. Hva er det med denne mannen som gjør at vi ikke blir ferdig med ham, og hvordan har det vært for Hjorth, Pryds Helle og Östergren å jobbe med Ibsens kunstnerskap på denne måten?

Forfatter og litteraturforsker Tore Rem har blant annet forsket på resepsjonen av Ibsen i hans egen samtid. Nå møter han de tre forfatterne på Litteraturhusets scene.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/ibsen_inspirert_vigdis_hjorth_merete_pryds_helle_klas_stergren_og_tore_rem https://www.facebook.com/events/355387325143379/

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!