Ian McEwan

I samtale med Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er utsolgt, men samtalen direkteoverføres på storskjerm i Kjelleren. Overføringen er gratis og det er ikke mulig å forhåndsbestille billetter.

Ian McEwan er en av samtidas største forfattere. Han er særlig kjent for sine nådeløse portretter av moderne menn. Med den nye boka Solar kommer hans innlegg i klimadebatten – forkledd som en veldreid satirisk roman. Boka tar opp Svalbards miljøutfordringer så vel som verdens energikrise. Først og fremst er den imidlertid et underholdende og nådeløst portrett av den selvhøytidelige, men fallerte nobelprisvinnende professoren Michael Beard, hans tiltakende utiltalende fysiske framtoning og hans mange kvinnehistorier.

McEwan begynte som novellist og ble belønnet med Storbritannias viktigste debutantpris Somerset Maugham Award i 1975 for samlingen First Love, Last Rites. Best kjent er han likevel blitt for romaner som Sementhagen, Den uskyldige og Bookerprisvinneren Amsterdam. Gjennom romanen og seinere filmen Atonement, Om forlatelse, fikk han et stort publikum verden over. Hele fem av hans bøker er blitt film, med navn som Paul Schrader og Harold Pinter involvert. Denne høsten er American Beauty-regissøren Sam Mendes i ferd med å bringe den kritikerroste On Chesil Beach til lerretet.

McEwans forfatterskap begynte med tildels barokke og voldsomme historier. Etter hvert har han rendyrket sin evne til å skildre hverdagsliv, kjærlighet og parrelasjoner i historisk tid så vel som nåtid, samtidig som han er blitt en framstående portrettør av den moderne mannen. Sist, men ikke minst har McEwan en umiskjennelig humoristisk snert. Solar vant nylig en britisk pris for beste komiske fiksjon, og avisa N.Y. Times, som har romanen på bestselgerlista, hevder det er hans morsomste bok til dags dato.

Ian McEwan møter forfatter Linn Ullmann til samtale på Litteraturhusets scene denne kvelden.

Etter arrangementet er det Onsdagskjeller med egen bar, spill, bøker og musikk i Kjelleren. Denne onsdagen kan du høre Tore Renbergs spilleliste «Dancing with tears in my eyes».

Wergeland Litteraturhuset I samtale med Linn Ullmann

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!