I kjøttets tid

Lina Wolff, Geir Gulliksen og Mari Nymoen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lina Wolff, Geir Gulliksen og Mari Nymoen

Hvor mye har kroppen vår å si for livene vi lever? Er det mulig å løsrive seg fra forventningene som stilles kjønnet sitt?

Disse spørsmålene kommer stadig igjen i Lina Wolffs nyeste roman Kjøttets tid (til norsk ved Bodil Engen). I en uforutsigbar og hendelsesrik roman, som flere har sammenlignet med sci-fi dystopiene i TV-serien Black Mirror, står tre hovedpersoner overfor hver sin livsomveltning: Journalisten Bennedith reiser til Madrid for å få slutt på skrivesperren, en mann er på rømmen etter å ha bedratt sin kone, og nonnen Lucia skifter ut skriftestolen med et moral-testende gameshow som hun sender live på internett. I alle historiene møter vi mennesker utforsker og utfordrer relasjonen mellom kropp og sjel, mellom moral og begjær.

I samtale med Wolff er forfatter og redaktør Geir Gulliksen, som i sine bøker selv stiller spørsmål ved kroppens – gjerne i form av kjønnets – hang til å diktere betingelsene for livene våre. Forfatterskapet hans er flust med “myke” menn som på ulike vis må forsone forestillinger om kjønnet sitt med sine faktiske instinkter og drifter. Hans nyeste utgivelse Hvis jeg var mann er en samling essays om manglene ved den moderne mannsrollen.

Samtalen ledes av Mari Nymoen. Hun er lyriker og litteraturviter, og festivalsjef for Ibsen- og Hamsundagene.

Litteraturhuset Amalie Skram Forfattersamtale https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/i_kjoettets_tid_lina_wolff_geir_gulliksen_og_mari_nymoen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!