I din vold

Lina Wolff og Madeleine Schultz

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lina Wolff og Madeleine Schultz

En kvinne reiser fra Sverige til Firenze og blir helt oppslukt av byen, og snart av forholdet til en mann hun i begynnelsen betegner som harmløs. Han er ikke blant de kjekkeste, men hun dras likevel mot ham. Hun føler seg trygg på at han vil ha henne og senker garden i relasjonen med ham. På direkte vis skriver svenske Lina Wolff frem en relasjon der makten forskyves, og som blir stadig giftigere og farligere.

«I begynnelsen føler hun seg inderlig tilfreds nesten hele tiden. Slik Gud skapte mennesket skaper hun mannen. Det er kanskje derfor det går så galt senere, fordi hun tror hun lever etter et narrativ som egentlig aldri har eksistert.»

Wolff har i sine tidligere romaner vist at hun er en mester til å skape burleske og overraskende verdener og utforske sette menneskets drifter og dyder. I Djevelgrepet (til norsk ved Bodil Engen) finner man også begjær og lyst, men den beskriver først og fremst en voldelig relasjon, i både psykisk og fysisk forstand. Romanen viser hvordan et forhold endrer seg når maktbalansen skifter, og mekanismene som gjør det nærmest umulig for den voldsutsatte å bryte ut.

Lina Wolff har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, og Djevelgrepet ble i 2022 nominert til den prestisjetunge Augustprisen, som hun tidligere har blitt tildelt for De polyglotte elskerne. Både denne og Kjøttets tid er solgt til en rekke land.

Til å samtale med Lina Wolff om å være fanget i en djevelsk relasjon, kommer forfatter og feminist Madeleine Schultz. Hennes bok Morslinjer tar for seg som har skrevet innsiktsfullt om vold mot kvinner forflytter seg gjennom generasjoner.

Litteraturhuset Wergeland Forfattersamtale Skjønnlitteratur https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/i_din_vold_lina_wolff_og_madeleine_schultz

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!