Hvordan bevare demokratiet?

Saklig søndag med Åsa Wikforss

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Saklig søndag med Åsa Wikforss

Demokrati er den eneste styringsformen som legger skjebnen i folkets hender. I det finnes stor styrke, men også stor sårbarhet.

Åsa Wikforss er professor i teoretisk filosofi ved Stockholms universitet, og medlem av Svenska Akademien. I sin bok Derfor demokrati argumenterer hun for kunnskapens sentrale betydning i et fungerende folkestyre. Vi trenger kunnskap for å kunne gå politikerne etter i sømmene, oppnå målene våre, treffe velbegrunnede beslutninger og håndtere uenighet. Når konspirasjonsteorier, kunnskapsmotstand og følelsesladet retorikk tar over, risikerer vi at demokratiet svekkes og på sikt går under.

I en tid der demokratier over hele kloden er under press, ser vi denne søndagen frem til et viktig foredrag om demokratiet og dets forutsetninger.

Norli Litteraturhuset Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut mandag 13. februar kl.9 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/hvordan_bevare_demokratiet_saklig_soendag_med_aasa_wikforss Saklig søndag Filosofi Politikk og samfunn

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!