Hvilken rolle spiller atomvåpen i konfliktene i Midtøsten?

Norges Fredsråd inviterer Sverre Lodgaard (NUPI) til en samtale om atomvåpen i Midtøsten.

Icon of a placeBerner

Icon of an id badge

Arrangert avNorges Fredsråd

Icon of a ticket

Gratis

Banner

Velkommen til "Spør en ekspert"-kveld med NUPIs Sverre Lodgaard.

Kveldens tema: "Hvilken rolle spiller atomvåpen i konfliktene i Midtøsten?".

BAKGRUNN:

Israel, en av verdens mest moderne militærmakter, har nå i et halvt år ført en av de blodigste krigene verden har sett i moderne tid mot et innesperret Gaza. De er stormakten USAs nærmeste allierte i Midtøsten, og er selv en atomvåpenstat. Samtidig angripes, og angriper, Irans nære allierte i Libanon, Syria og Irak. Etter Iran-avtalens kollaps, meldes det at Iran er i dag nærmere å utvikle atomvåpen enn de har vært på flere år. I Saudi-Arabia, varsler kronprins Mohammed bin Salman Al Saud at hvis Iran utvikler atomvåpen, vil de også starte et atomvåpenprogram.

Vi har derfor invitert Sverre Lodgaard fra Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) til Litteraturhuset for å gjøre oss klokere på om atomvåpen spiller noen rolle i krigen som utspiller seg i Gaza nå. Hvis ikke, hva må skje for at trusselen for bruk av atomvåpen øker? Er det noen faktorer, og land, vi burde være mer bevisst på?

Sverre Lodgaard er seniorforsker emeritus ved NUPI, hvor han var direktør fra 1997 - 2007. Hans ekspertområder er geopolitikk, Midtøsten, nedrustning av atomvåpen og iransk utenrikspolitikk, for å nevne noen.

OM PROGRAMMET:

Dato: 17. April 2024
Tid: Kl 18.00-19.00
Sted: Litteraturhuset, sal “Berner”

Først blir det en 30 min samtale mellom Sverre Lodgaard og Oda Andersen Nyborg, daglig leder i Norges Fredsråd, før vi åpner opp for spørsmål fra publikum.

Samtalen vil bli direktesendt fra Litteraturhuset til våre nettsider. Følg oss for mer info om direktesendingen.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og oppfordrer alle som har mulighet til å delta fysisk om å møte opp på Litteraturhuset.

Sees den 17. april!

“Spør en ekspert" er en foredragsrekke hvor vi inviterer ulike eksperter på ulike felt til å snakke om temaer knyttet til sikkerhetspolitikk, fred og konflikt.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Berner?

Dette arrangementet finner sted i Berner. Berner-kjelleren er en mellomstor sal i underetasjen på Litteraturhuset.

Bilde av salen Berner i kjelleren på Litteraturhuset, med et portrett av Mia Berner på veggen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!