Hverandres

Herbjørg Wassmo og Tove Nilsen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Herbjørg Wassmo og Tove Nilsen

Hun ble sittende. Han sto der under takvinduet. Lyset hugg ham i biter. Farger og blyhvitt skvatt veggimellom. For de var så uendelig alene med hverandre.

Ingenting er banalt når Herbjørg Wassmo tar på seg den store oppgaven å skildre kjærligheten. I hennes nyeste roman Mitt menneske er kjærligheten akutt, skamfull, frigjørende, støtende, tilgivende og uforutsigbar.

Allerede i Det sjuende møte fra 2001 kunne lesere bli kjent med Rut Nesset og Gorm Grande, i sju møter fra oppvekst og tidlig voksen alder. 20 år seinere møter vi dem nå igjen i Mitt menneske, denne gangen for et helt samliv. En etablert billedkunstner og en spirende forfatter som skaper et liv sammen, gjennom seire og nederlag, erotikk og død, drømmer og hverdag, i Nord-Norge, Oslo og verden utenfor. En kunstnerroman, en fortelling om to mennesker som vil finne sin plass i verden, om å reise ut og komme hjem, men aller mest en kjærlighetshistorie.

Herbjørg Wassmo er en bauta i norsk litteratur, og har utgitt bøker ved jevne mellomrom siden debuten i 1976. Hun har vunnet en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen, Nordisk råds litteraturpris og Brages hederspris. Hun har skrevet dikt, noveller og skuespill, men er aller mest kjent for sine dyptpløyende, eksistensielle og varme romaner.

Tove Nilsen er en annen av våre store romanforfattere, med et spesielt øye for mellommenneskelige relasjoner. Nå møtes de to til samtale om arbeid og kunstnerskap, valg og frihet, og den livslange kjærligheten.

Litteraturhuset Wergeland Forfattersamtale https://www.facebook.com/events/332559192073095/ https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/hverandres_herbjoerg_wassmo_og_tove_nilsen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!