Hva skal kunsten være?

Foredrag ved Joyce Carol Oates

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Foredrag ved Joyce Carol Oates

Har kunstnere noe sosialt ansvar? Bør kunsten være «ren» og ikke forholde seg til etiske eller politiske spørsmål? Hva er de ulike motstridende synene på disse tingene, og hva er egentlig kunstens rolle? Dette er spørsmål den amerikanske forfatterlegenden Joyce Carol Oates har befattet seg med gjennom et langt liv, både som forfatter og som professor i skrivekunst ved blant annet Princeton University og UC Berkeley.

Oates har gitt ut mer enn hundre bøker, og står bak uforglemmelige titler som Blond, De der, Natten. Søvnen. Døden. Stjernene., Svart vann, Graverens datter, og Vi var familien Mulvany. Hun har vært blant favorittene til Nobelprisen i litteratur de siste tjuefem årene, og vært en viktig litterær mentor for forfattere som Jonathan Safran Foer og Mohsin Hamid.

Denne kvelden gjester Oates Litteraturhuset, og i et eksklusivt foredrag vil hun snakke om kunstens rolle og inspirasjon i lys av nålevende forfattere og poeter.

Foredraget vil være på engelsk.

Dagen etter foredraget, onsdag 16. august, møter Oates journalist og forfatter Karin Haugen til samtale i regi av Litteraturhuset i Universitetets aula. Les mer om arrangementet her. (https://litteraturhuset.no/arrangement/forfatteren-som-vitne/)

Litteraturhuset Wergeland Events in English Skjønnlitteratur https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/hva_skal_kunsten_vaere_foredrag_ved_joyce_carol_oates

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!