Hva er da et menneske? Å lage barn i bioteknologiens tid

Hvordan skal vi forholde oss til den bioteknologiske utviklingen? Hva er teknisk mulig – og hva er ønskelig? NKLF (Norges kristelige lege- og tannlegeforening) inviterer til etikkseminar om alle disse og flere spørsmål.

Bilde av en fosterfigur

I mai 2020 vedtok Stortinget omfattende endringer i bioteknologiloven. De utvidet adgangen til reproduktiv bioteknologi (eggdonasjon og sæddonasjon for enslige) og fosterdiagnostikk (tidlig ultralyd og blodprøven NIPT).

Mange frykter at ny genredigeringsteknologi (som CRISPR), som allerede anvendes i forskning og matproduksjon, etter hvert blir tillatt for bruk på mennesker. Den globale trenden er uansett ganske klar: teknologien gir oss stadig større makt over hvem som blir født.

Hvordan skal vi forholde oss til den bioteknologiske utviklingen? Hva er teknisk mulig – og hva er ønskelig? Er de nye formene for reproduktiv bioteknologi rett og slett velferdsgoder som gjør det mulig for stadig flere å oppfylle drømmen om å få barn – eller uakseptable inngrep i naturen som opphøyer mennesket til Gud?

NKLF (Norges kristelige lege- og tannlegeforening) inviterer til etikkseminar om alle disse spørsmålene. Arrangementet varer fra kl. 10:00 til 15:00 og inkluderer lunsj.

Innledere:

  • Morten Magelssen, førsteamanuensis i medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo
  • Eivor Andersen Oftestad, professor i kristendomshistorie ved Høgskolen i Innlandet
  • Sigrid Bratlie, strategisk rådgiver for Kreftforeningen og PhD i molekylærbiologi
  • Henrik Syse, forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO)
  • Eirik A. Steenhoff, etikkoordinator, NKLF.

Lenke til Facebook-arrangement her.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!