Hun, Han og det som hendte

Geir Gulliksen og Finn Skårderud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSAL. HER KAN DU KJØPE BILLETTER TIL OVERFØRING PÅ STORSKJERM (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=20117&frs_id=4824587&frs_pris=&dato=&p_id=154&).

Senere ble bordet altfor stort, det var hun som fikk det, og det nye kjøkkenet hun plasserte det i, var mindre. Til slutt solgte hun det, og nå står det hos noen andre. Bordet har fått nytt liv, som alt annet vi to pleide å dele.

De var lykkelige, de var gift, men nå er alle tingene de hadde sammen, plassert på forskjellige adresser. Når begynte bevegelsen bort fra hverandre, og kunne det vært unngått? Hadde en kontinuitet vært bedre enn brudd?

Forfatter, forlegger og Norges mest ettertraktede redaktør Geir Gulliksen har begått en ny roman, Historie om et ekteskap. Han debuterte i 1986 med Tekstnett og har siden den gang produsert tekst av høy litterær kvalitet i de fleste sjangre, som romanforfatter, barnebokforfatter, essayist, poet, dramatiker. I 2014 fikk han Aschehougprisen for sitt forfatterskap. I begrunnelsen for tildelingen ble hans tre forrige romaner, Tjuendedagen, Forenkling og Bøyde knær, trukket fram som «kraftfulle kjærlighetshistorier som med frekk eleganse skaper en ny standard for relevant samtidslitteratur».

Det er beslektede temaer som undersøkes i hans nye utgivelse. Hvordan lever mennesker av 2015 i en gammel form som ekteskapet? Når innholdet i kjønnskategoriene endres, det androgyne mennesket får større plass, hvordan påvirker det hvordan vi lever sammen?

På Litteraturhuset samtaler Gulliksen med psykiater og forfatter Finn Skårderud.

ILL.: Fra omslaget til Historie om et ekteskap. Bearbeidet Gladesigner

Wergeland Litteraturhuset Geir Gulliksen og Finn Skårderud

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!