Hjernen er alene

Med Joshua Foer og Harald Eia

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Arrangementet er utsolgt i Amalie Skram (hovedsal), men det er lagt ut billetter til overføring på storskjerm i Kverneland (50,-) som du kan kjøpe her. (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=12471&frs_id=3976496&frs_pris=&dato=&p_id=154&)

Ifølge den amerikanske forfatteren Joshua Foer bruker de fleste av oss minst førti dager i året på å lete etter ting, mobiltelefoner og nøkler f.eks. Hadde vi lært oss noen enkle teknikker, kunne de dagene investeres i andre, og morsommere, aktiviteter.

Foer gikk fra å være en gjennomsnittsmann med førti bortkastete dager årlig til et år senere å delta i finalen i U.S. Memory Championship. Da hadde han brukt det året på å trene opp hukommelsen og skrive boka Moonwalking med Einstein. Boka er etter hvert tilgjengelig på over tretti forskjellige språk og ble i 2012 nominert til Royal Society Winton Prize for Science Books. Denne våren kommer den ut på norsk i Nina Aspens oversettelse.

Hva er vi mennesker utenom summen av våre minner? Hva skjer med hodene våre i en tid da alle årstall, sitater og telefonnumre er tilgjengelige på mobiltelefoner eller internett? Kunsten å huske alt er den ambisiøse undertittelen på Joshua Foers bok. Han snakker med sosiolog og humorist Harald Eia om hva vi kan lære av gamle storheter som Cicero og Einstein, og hvilke tiltak vi kan sette i verk for å unngå å bli dummere enn besteforeldrene våre. Arrangementet foregår på engelsk.

Amalie Skram Litteraturhuset Med Joshua Foer og Harald Eia

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!