Hendelser med bok

Møte med Terry Eagleton

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Terry Eagleton er en av Storbritannias mest markante litteraturkritikere og -teoretikere. Nå har han skrevet boka The Event of Literature, der han ser nærmere på en del grunnleggende spørsmål ved litteraturen. Hva er litteratur, for eksempel? Hva kjennetegner den gode litteraturen og de gode forfatterne? Og hva sier forskjellige litterære teorier om hvordan tekster virker på oss?

I 2009 ble Eagletons bok Etter teorien utgitt på norsk og fikk mye oppmerksomhet. Her tok Eagleton et oppgjør med en akademisk virkelighet der forskerne like gjerne fordyper seg i såpeoperaer som i sonetter, og ønsket mer alvorlige temaer tilbake i akademia.

I den nye boka The Event of Literature er det en begeistret Eagleton som fører pennen og anvender både kunnskap om klassikere og litteraturteori for å vise fram det han kaller den litterære «eventen». Men hva ligger egentlig i begrepet? Møt Eagleton i samtale med tidligere Morgenbladet-redaktør Alf van der Hagen om litteraturens muligheter og den entusiastiske opplevelsen av å lese og skrive.

Wergeland Litteraturhuset Møte med Terry Eagleton

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!