Havet i kunsten

Morten Strøksnes, Marit Paasche og Lotte Konow Lund

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Morten Strøksnes, Marit Paasche og Lotte Konow Lund

Det sies at kunsten handler om kun tre ting: Havet, døden og kjærligheten. Havet har vært et sentralt motiv i kunsten til alle tider, noe vi også ser i samtidens bøker: I både skjønnlitteraturen og sakprosaen er havet merkbart til stede.

Når Vanessa Baird denne måneden åpner sin hittil største separatutstilling You are Something Else på Kunstnernes Hus, er havet et av flere sentrale motiv. Med tydelig politisk aktualitet går hun rett dit det brenner i vår samtid, nemlig til flyktningkrisen i Europa. Hva er det som flyter i havet på bildene? Vi vil ikke se, men Baird tvinger oss til å gjøre det.

Vanessa Bairds verker føyer seg inn i en lang rekke arbeider med havet som omdreiningspunkt: Fra Homers Iliaden og framstillinger av Noahs ark til «Medusas flåte» av Gericault, Rimbaud, Strindbergs havmalerier og Tove Janssons Pappaen og havet.

Denne kvelden møtes billedkunstner Lotte Konow Lund, forfatter Morten Strøksnes og kunsthistoriker og forfatter Marit Paasche på Litteraturhusets scene. De har valgt seg hvert sitt kunstverk som utgangspunkt for kveldens samtale.

Litteraturhuset Wergeland forfattersamtale http://litteraturhuset.ticketco.no/havet_i_kunsten

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!