Harstad fra scenekanten

Samtale og visning av enakteren Washingtin

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

«Jeg har tro på at man kan tvinge tekst til å være det man vil det skal være, at prosaen kan tvinges til å bli dramatikk og dramatikk kan tvinges til å bli prosa. I utgangspunktet mener jeg at jeg driver med tekstproduksjon.» Johan Harstad i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift

Johan Harstad regnes som en av våre mest fremtredende forfattere og dramatikere. I 2008 kom dramatikksamlingen Bsider, og i 2009 var Harstad engasjert som historiens første husdramatiker ved Nationaltheatret. Det omfattende skuespillet Osv. ble skrevet i løpet
av dette året, og kommer i bokform til høsten. Harstads scenetekster utfordrer grenselandet mellom dramatikk og prosa, og som i resten av forfatterskapet handler det om å forholde seg til en virkelighet som ikke lenger fremstår som virkelig; om å holde ut i en verden hvor man alltid står i overhengende fare for å forsvinne. Harstad samtaler med Linn Rottem om fascinasjonen for teatret og sine erfaringer som dramatiker.

Etter samtalen er det duket for et scenisk møte med Harstads univers. Skuespillerne Sigurd Myhre og Espen Klouman Høiner har, i samarbeid med regissør og skuespiller Peer Perez Øian, laget en iscenesatt lesning av stykket Washingtin. Enakteren fremføres for første gang i Oslo på Litteraturhuset.

«Washingtin er et foredrag forkledd som klassisk dramatikk. En mann står på flyttefot fra Washington til New York. Alt er pakket og klart. Mens han venter på flyttefolkene, hører han på båndet fra flystyrten der faren, som var pilot, omkom. Det viser seg snart at de to mennene som henter flyttelasset, også er merkelig velinformert og kan vise til mange andre flyulykker der menneskeliv gikk tapt.» Fra baksideteksten av Bsider.

Wergeland Litteraturhuset Samtale og visning av enakteren Washingtin

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!