Guttastemning

Nils-Øivind Haagensen og Guro Bruusgaard

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Åpent hus 3.-5. september Nils-Øivind Haagensen og Guro Bruusgaard

Han hater menn som ringer og forlanger å vite hvor hun har vært. Han hater menn som sovner i døråpninger og våkner og tror de er forsmådd. Og han hater at forsmådde menn er i stand til hva som helst. Og han hater at det er derfor verden er som den er.
(Fra Sangria i parken, Nils-Øivind Haagensen)

Mannsrollen er i endring i det likestilte Norge. Hvordan balansere tradisjonelle maskulinitetsideal med den myke, feministiske mannen? Hvordan forholde seg til tap av privilegier og manglende definisjonsmakt? Hovedpersonene i Nils-Øivind Haagensens nye roman Sangria i parken og i Guro Bruusgaards film Han strever alle med disse spørsmålene på ulike vis.

Nils-Øivind Haagensen er forlegger og forfatter av en rekke kritikerroste bøker, og vinner av blant annet Sultprisen og Kjell Holms kulturpris. Med høstens roman Sangria i parken gir han oss en nødvendig utforskning av #metoo sett fra menns ståsted.

Guro Bruusgaard er regissør og manusforfatter. I år kom spillefilmdebuten hennes, Han, som fikk god mottakelse av kritikerne. Her følger vi en gutt og to menn gjennom et døgn preget av ydmykelser og utenforskap.

Nå møter Haagensen og Bruusgaard forfatter Eivind Hofstad Evjemo til samtale om maskulinitet, makt og mannsrollen i 2021.

Litteraturhuset Skram Gratisbilletter legges ut 1. september kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/guttastemning_nilsoeivind_haagensen_og_guro_bruusgaard

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!