Grønn omstilling nå?

Med Klaus Mohn, Dag O. Hessen, Berit Kristoffersen og Emma Tollersrud

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Med Klaus Mohn, Dag O. Hessen, Berit Kristoffersen og Emma Tollersrud

De siste månedene har klimagassutslippene gått ned og lufta blitt renere, både nasjonalt og globalt. Men er det en god nyhet når samfunnet i stor grad har stoppet opp, og vi har fått rekordhøy arbeidsledighet?

Mange har tatt til orde for at statens redningspakker må sette fart i omstillingen til et nullutslippssamfunn, mens andre mener vi nå må sette arbeidsplasser foran klimaet. Er det i det hele tatt mulig å tenke på en grønn omstilling nå, eller viser nettopp korona-dugnaden at vi er i stand til å gjennomføre store og nødvendige endringer i fellesskap? Og hvor kan vi starte?

Klaus Mohn er tidligere sjefsøkonom i Statoil, og nå rektor ved Universitetet i Stavanger. Han skapte bølger i oljehovedstaden da han sa at regjeringen ikke bør endre oljenæringens skatteregler for å redde dem ut av krisa.

Berit Kristoffersen er samfunnsgeograf og førsteamanuensis ved det nye energisenteret ARC på UiT – Norges arktiske universitet, og hun har forsket på olje og klima de siste 15 årene.

Dag O. Hessen er biolog og professor ved Universitetet i Oslo, og har nettopp gitt ut boka Verden på vippepunktet, om tilstanden for natur og klima, og hvor ille det kan gå.

Samtalen ledes av Emma Tollersrud, som er journalist i Klassekampen.

Arrangementet inngår i serien … etter viruset, et samarbeid mellom Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger og Litteraturhuset.

Videoen er ikke lenger tilgjengelig.

Litteraturhuset Digitalt Litteraturhuset strømmer klima og korona

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!