Gravøl for en tidsskrift-æra

John Freeman, Aleksandar Hemon, Johan Harstad og Linn Ullmann

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

John Freeman, Aleksandar Hemon, Johan Harstad og Linn Ullmann

Bli med på gravøl for Freeman’s!

Gjennom ti år har tidsskriftet Freeman’s servert nyskrevne litterære tekster fra hele verden for engelskspråklige lesere, og introdusert stemmer som nobelprisvinner Olga Tokarczuk og Valeria Luiselli, så vel som norske Johan Harstad, Gunnhild Øyehaug og Niels Fredrik Dahl.

Men nå er det slutt. Med høstens utgave Conclusions setter redaktør John Freeman punktum for ti år med tidsskrift og ny litteratur. I sitt bidrag med samme tittel spør forfatter Aleksandar Hemon hvorfor vi skal skrive eller lage musikk i denne endetiden. Både Hemon og Johan Harstad vil lese egne tekster. En annen som har fulgt Freemans tett, og som også selv har bidratt til å løfte internasjonale stemmer her hjemme, er forfatter Linn Ullmann. Nå inviterer Freeman til en samtale med Ullmann, Hemon og Harstad om avslutninger og om tidsskriftenes betydning – både for enkeltforfattere og for det litterære kretsløpet. Hva skjer med det kretsløpet når de forsvinner?

Her hjemme er de tradisjonelle litteraturtidsskriftene også i endring, enten de migrerer over på digitale flater (Vinduet) eller forsvinner fra forlagenes porteføljer til nye eiere (Samtiden). Er tidsskriftenes æra forbi? Hva betyr det i så fall for tilfanget av nye stemmer og nye, eksperimenterende tekster?

Arrangementet foregår på engelsk.

Litteraturhuset Berner (u. et) Events in English Kunst, musikk og teater Skjønnlitteratur Gratisbilletter legges ut 30. august kl. 9.00 https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/gravoel_for_en_tidsskriftaera_john_freeman_aleksandar_hemon_johan_harstad_mfl

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!