Glemte konflikter: Kashmir

Lørdagsforedrag ved Sten Widmalm

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Lørdagsforedrag ved Sten Widmalm

Kashmir står soldatene fra atommaktene Pakistan og India tett som hagl i verdens mest militariserte område. Her stopper som oftest kunnskapen for de fleste av oss om denne komplekse konflikten hvor omlag 50 000 mennesker har mistet livet.

Konfliktens opprinnelse forklares vanligvis med delingen av Britisk India i 1947, da Kashmir ble delt i to mellom India og det nyopprettede Pakistan. Begge partene har siden den gang gjort krav på hele Kashmir, mens mange av landets innbyggere ønsker uavhengighet.

Med muslimsk majoritet i befolkningen, men en hinduistisk maharaja som søkte støtte fra indisk side, har religiøse skillelinjer vært en sentral del av konflikten siden delingen. Kashmir er rikt på naturressurser og har en strategisk viktig beliggenhet for både India og Pakistan. Kina har også okkupert et område nordøst i den indiske delen av landet. Er dette vakre fjellandet dømt til evig krig?

Sten Widmalm er professor i statsvitenskap ved Uppsala universitet og vil gi oss innblikk i Kashmirs historie og dagens situasjon.

Litteraturhuset Wergeland Lørdagsforedraget Folkeopplysning Kashmir er et av verdens mest militariserte område. Konfliktens opprinnelse forklares vanligvis med delingen av Britisk India i 1947, da Kashmir ble delt i to mellom India og det nyopprettede Pakistan. Begge partene har siden den gang gjort krav på hele Kashmir, mens mange av landets innbyggere ønsker uavhengighet. Sten Widmalm er professor i statsvitenskap ved Uppsala universitet og vil gi oss innblikk i Kashmirs historie og dagens situasjon. Foredraget fant sted 10. februar 2018.

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!