From Russia with Polonium

Luke Harding, Julie Wilhelmsen og Sten Inge Jørgensen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

I 2006 ble den russiske politiske dissidenten Alexander Litvinenko forgiftet med radioaktivt polonium, og tjueto dager etter er han død. De siste ti dagene i sitt liv ble Litvinenko forhørt av britisk politi, og han fortalte det han visste om forgiftningen. Bevismaterialet peker utvetydig i retning av Vladimir Putin.

Luke Harding er utenriksjournalist i The Guardian og kanskje mest kjent for sin bok om Edward Snowden, Snowden-filene. Fra 2007 til 2011 var Harding The Guardians Russlandkorrespondent og forfattet en rekke kritiske artikler om Putins Russland. I 2011 ble han så den første vestlige journalisten til å bli utvist fra Russland siden den kalde krigen.

Nå er Harding aktuell med boka Dødelig dose, der han portretterer Litvinenkos liv og død. Det er en fortelling om en familie som knuses av hensynsløs kriminalitet, men også en true crime om KGB, MI6, korrupsjon og russisk mafia. Hvordan ble Litvinenko så farlig for Russlands
maktelite? Hva sier historien om hans liv om Russland anno 2016? Og stemmer det at mordet på Litvinenko markerte begynnelsen på den siste tids kjølige forhold mellom Vesten og Russland?

På Litteraturhuset møter Luke Harding Julie Wilhelmsen og Sten Inge Jørgensen til samtale. Wilhelmsen er Russland-ekspert og seniorforsker ved NUPI. Jørgensen er forfatter og utenriksjournalist i Morgenbladet.

Arrangementet foregår på engelsk.

Wergeland Litteraturhuset Luke Harding, Julie Wilhelmsen og Sten Inge Jørgensen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!