Fremtidens kreftpolitikk

Har de norske partiene en kreftpolitikk? Vi får svar fra et panel med sentrale politikere.

Banner
Fra venstre: Politikerne Marthe Scharning Lund (Arbeiderpartiet), Erlend Svardal Bøe (Høyre), Inger Noer (Venstre) og Julianne Ofstad (FrP) deltar i panelsamtalen om fremtidens kreftpolitikk. Foto: Oslo kommune/ Sturlason/ Stortinget/ Venstre

Velkommen til en morgen med frokost og kreftpolitikk, når vi inviterer til frokostseminar i møteserien Fremtidens kreftbehandling!

Hvordan stiller politikerne seg til kreft som politikk? Hvordan ser de for seg å inkludere (eller utelate) kreftpasienter, forebygging, og utvikling av innovasjon, teknologi og næringsliv på bakgrunn av kreftforskning? Er kreft et tema de diskuterer når de nå lager sine nye partiprogrammer?

Og hvorfor er kreft viktig for den generelle helsepolitikken? Når vi snakker om å utvikle helsetjenestene, tar vi ofte utgangspunkt i drivere som kommer fra arbeid med kreftsykdommer. Vi snakker om nye metoder, genpaneler, screeninger og pakkeforløp. Vi vil ha mer persontilpasset medisin og flere kliniske studier. Vi vil bruke teknologi og nye behandlingsmetoder sånn at kapasiteten i helsetjenestene øker.

Møtet er del av serien Fremtidens kreftbehandling, og er et samarbeid mellom Kreftforeningen, Oslo Cancer Cluster, MSD, AstraZeneca og Janssen. Ordstyrer er Thomas Axelsen, leder for seksjon for politikk og samfunnskontakt i Kreftforeningen.

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!