Forfattermøte om Saladin

Jan Guillou, Thorvald Steen og Tariq Ali

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Jan Guillou, Torvald Steen og Tariq Ali har alle skrevet romaner om Saladin eller med ham i en viktig rolle. De har alle valgt å vise fram et annerledes bilde av den store hærføreren enn det man er vant til å se i såvel den muslimske som den europeiske verden, og de er alle opptatt av den politiske betydningen forståelsen av Saladin og korstogene har også i vår tid. Vi har invitert dem til å lese fra sine bøker og snakke om hvorfor og hvordan de har brukt Saladin som en skjønnlitterær skikkelse. Jan Guillou kommer med bøkene om Arn, Tariq Ali med sin islamkvintett og Thorvald Steen med sine historiske romaner lagt til den arabiske verden, blant andre den populære Kamelskyer fra 2004.

Musikk ved Javid Afsari Rad, en av verdens ledende på det persiske instrumentet santur.

Jan Guillou (f. 1944) er en av Sveriges mest leste forfattere, og en profilert kommentator og samfunnsdebattant. Han er verdenskjent for spionromanene om Carl Hamilton og bokserien om tempelridderen Arn. Guillou har bakgrunn som journalist og har også skrevet en lang rekke sakprosabøker.

Thorvald Steen (f.1954) er blant Norges mest internasjonalt orienterte forfattere. Han har skrevet om historiske skikkelser som Saladin og Snorre så vel som samtidsromaner, barnebøker, essays og dramatikk. Steen har leder for Forfatterforeningen og sittet i Norsk P.E.N.s styre. Han er oversatt til 20 språk.

Tariq Ali (f. 1943) er verdenskjent historiker, forfatter, filmskaper og politisk aktivist.

Saladindagene er støttet av Utenriksdepartementet.

Wergeland Litteraturhuset Jan Guillou, Thorvald Steen og Tariq Ali

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!