Forfattermøte med Neda Alaei

For 8.-10.trinn

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

For 8.-10.trinn

Det er snart et år siden mamma døde. Hjemme må Sanna passe på pappa som bare vil sove og skrive, han spiser nesten ikke, og ser knapt på henne. På skolen er det ikke mye bedre, for bestevenninna har sluttet å snakke til henne. Så begynner Yousef i klassen. Han lærer henne å ta bilder og å se verden på en helt ny måte. Også han har mer ansvar enn en ungdom skal ha, og Sanna finner endelig noen som forstår henne. Men kan hun stole på ham eller er han bare som alle andre?

Neda Alaei gjorde mesterstykket å vinne både Uprisen 2020, Kulturdepartementets debutantpris og Bokbloggerprisen med debutboken sin Dette er ikke oss. Boken handler blant annet om omsorgssvikt hvor hovedpersonen på 14 fungerer som forelder til sin egen far som er psykisk syk – og er beskrevet av Uprisen-juryen som «(…) en følelsesbombe av kjærlighet, sorg og redsel – egentlig alle følelser.»

Vi har invitert Neda som er utdannet barnevernspedagog til Litteraturhuset for å møte ungdomstrinnet med en bok som menneskeliggjør psykisk sykdom, gir en virkelighetsnær skildring av en familie i krise, og ikke minst viser et hjelpeapparat som fungerer.

Tid: Tirsdag 13. april Kl. 9:30 og 12.00
Opptaket er tilgjengelig en uke.

Skolebesøket er tilpasset ungdomstrinnet, og varer i ca 40 minutter.
Gratis for påmeldte skoleklasser.
Send mail til skole@litteraturhuset.no for mer informasjon og påmelding.

Skolebesøkene er støttet av Sparebankstiftelsen.

Litteraturhuset Digitalt Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no Skolebesøk Digitalt For barn og unge

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!