Forfattermøte med Johan Ehn

Skolebesøk for videregående

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Skolebesøk for videregående

I år er det 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Det skal markeres over hele landet under paraplyen Skeivt kulturår. I den forbindelse har vi invitert den svenske skuespilleren-, dramatikeren og forfatteren Johan Ehn til Litteraturhuset for å møte elever fra videregående skoler.

Ehn ble i 2020 nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for romanen Hesteguttene, en roman som forteller historien om kjærligheten mellom to unge gutter som sammen rømmer fra barnehjemmet de vokser opp på i nazitidens Tsjekkia, og får jobb på et sirkus hvor de utfører halsbrekkende kunster på hesteryggen. Sirkuset tar dem videre til Berlin og den myteomspunne klubben Eldorado. Mens guttene begynner å forstå hva de egentlig føler for hverandre, tar nazistene makten. Parallellt møter vi nåtidens Anton som mens han er på jobb for hjemmetjenesten, treffer en snart hundre år gammel mann, Alexander Kovac som ikke snakker og som helst ikke forlater kjøkkenet sitt. Ved at den gamle mannen stamper en kjepp i gulvet begynner de å kommunisere, og i stua finner Anton bilder av hester og sirkusartister, og et brev fra Gestapo. Hva slags liv har den gamle egentlig levd?

Ehn kommer til å snakke om det å skrive, om hvordan boken ble til, om hans egen bakgrunn, hans liv med hester og hvordan han blev interessert i hvordan homofile ble behandlet i Hitlers Tyskland. Og han vil snakke om det at lignende idéer dukker opp igjen i verden i dag.

Det blir forestillinger mandag 28. og tirsdag 29. mars. Begge datoer tre klokkeslett: 9.30, 10.45 og 12.00. Varighet cirka 45 minutter. Påmelding til skole@litteraturhuset.no (mailto:skole@litteraturhuset.no).

Arrangementet er støttet av Sparebankstiftelsen.

Litteraturhuset Wergeland Gratis for påmeldte klasser Skolebesøk For barn og unge

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!