Forfattermøte med Bjørn F. Rørvik

For 1.-2. trinn

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Årets viktigste skolebesøk

Netthets, hatefulle ytringer, ytringsfrihet, vern mot diskriminering: Ord og begreper vi hører om hele tiden, men hva betyr de egentlig?

Tonen på nett kan være hard, og sosiale medier gjør det enkelt å spre ulovlige ytringer og netthets.

Er det lov å si hva som helst så lenge du gjemmer deg bak tastaturet? Så klart ikke, men hvor går egentlig grensen? Og hva skjer med demokratiet når mange blir skremt bort fra å si sin mening?

Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) og Litteraturhuset inviterer elever i videregående skole til digitalt skolebesøk om hatprat.

Vi har fått med oss noen av de som kan aller mest om hvor grensen mellom en lovlig og ulovlig ytring går, og hvordan man skal balansere ytringsfrihet og vernet mot diskriminering.

Vi har intervjuet Politiets sikkerhetstjeneste (PST), en juridisk ekspert på menneskerettigheter, og en ungdomspolitiker. Stortingspresident Tone W. Trøen kommer, NIMs rådgiver Vilde Tennfjord kommer, leder for slettmeg.no Hans Marius Tessem kommer, og vi får til og med med oss stortingspolitiker Trine Skei Grande som deler av sine erfaringer med netthets.

Arrangementet vil overføres direkte fra salen på Litteraturhuset til påmeldte skoler, og det vil bli mulig å kommunisere spørsmål og kommentarer underveis.


Varighet: ca 45 minutter.
Påmelding: skole@litteraturhuset.no

Litteraturhuset NIM - Norges institusjon for menneskerettigheter Digitalt Gratis. Påmelding til skole@litteraturhuset.no Skolebesøk Digitalt For barn og unge Skolebesøk høsten 2020

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!