Foredrag: Vårt avhengige samfunn - Hva har sukker og skjermer til felles?

Mange klarer ikke å kontrollere inntaket av hvor ofte og hvor mye sukker, junkfood eller ultraprosessert mat de spiser. Men ser vi ikke samme tendens når det gjelder smarttelefoner og skjermer?

Icon of a placeSkram

Icon of an id badge

Arrangert avFrisk uten sukker

Icon of a ticketOrdinær: 399 / Earlybird: 299,-

Bente Josefsen

En tilfeldig valgt togtur, viser at ca 90 % av passasjerene sitter med nesa i skjermen, selv om de reiser sammen med andre mennesker.

Mange kan kjenne seg igjen i at de ønsker å redusere bruken av både sukker, dårlig mat og skjerm, men det ender som oftest med gode forsetter. Hva er det som gjør dette så vanskelig? Og er det egentlig problematisk? Få noen virkelige aha-opplevelser og gode verktøy fra Bente. Verktøyene er ikke avanserte og består av enkle steg.


Bente Josefsen er gründeren bak selskapet Frisk uten sukker AS, foredragsholder og forfatter. Hun er utdannet innen ernæring i tillegg til avhengighetsmedisin med spesialisering på mat- og sukkeravhengighet. Bente har også kunnskap om hvordan all avhengighet henger sammen. Hun er ofte sett i medier som VG, Aftenposten, Dagbladet, Nettavisen, TV2, NRK, podcaster og ulike magasiner.

Nå er hun aktuell med boken Spis Dette! som gikk rett inn på bestselgerlistene. Fra før har hun publisert bestselgerbøkene Sukkeravhengig? Bli Frisk uten sukker og Sukkerdetox på 14 dager.

Bente er kjent for sine inspirerende foredrag, så benytt denne muligheten til å få med deg Bentes foredrag.


Tilbakemelding fra tidligere deltagere av foredrag:

"Bente er oppriktig og genuint interessert, kunnskapsrik og har et brennende engasjement for temaet. Hun snakker forståelig og tydelig. Hun er også ærlig og formidler med humor. Hun tør å formidle og stå i fronten for et viktig tema. Bente utgjør en forskjell og redder mange liv. Hun gir folk en sjanse til å få hjelp med et problem som få får hjelp og støtte til."

Marilyn Johansen


"Bente är en mycket engagerad och inspirerande föreläsare och dessutom en god pedagog. Jag har lyssnat till henne flera gånger vilket har betytt mycket för mej personligen. Genom sin unika kunskap har hon blivit en viktig röst i debatten om sockerberoende och hälsa. Jag kan varmt rekommendera Bente."

Tobbe Malm


"Bente er utrolig engasjert og veldig inspirerende. Det er helt tydelig at dette er hennes»kall» Hun er jordnær og snakker et språk som alle forstår samtidig som dette er noe hun har studert grundig. Håper alle får øynene opp for denne flotte damen."

Sissel Dehli


"Hun er en av de mest engasjerte mennesker jeg vet om – hennes foredrag og kurs kan jeg høre på igjen og igjen, de er proppfulle av viktig informasjon og ikke minst dokumenterte fakta vedrørende sukker og hva det kan føre til når det kommer til helse! Jeg har selv vært sukkerfri i snart 4 år – takket være Bente som er en meget kunnskapsrik og inspirerende foredragsholder!!

Janni Eggerdink

"Engasjert, oppriktig og genuint interessert, kunnskapsrik, snakker forståelig og enkelt, med humor. VIKTIG tema! Bente utgjør en forskjell!"

Linn Andersen

Den enkelte arrangør er ansvarlig for arrangement og tekst, innhenting av fototillatelse og fotokreditering. For spørsmål om innhold, deltakere eller andre detaljer, ta kontakt direkte med arrangøren.


Vil du leie Skram?

Dette arrangementet finner sted i Skram. Skram er den nest største salen på Litteraturhuset, lokalisert i andre etasje.

Bilde av salen Skram på Litteraturhuset med tomme stolrader

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!