Følelsenes fakultet

Sara Ahmed og Hannah Helseth

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Sara Ahmed og Hannah Helseth

Den britiske akademikeren Sara Ahmed ga i 2004 ut The Cultural Politics of Emotions. Boka har seinere blitt et sentralt verk i det man kaller en følelsesvending innen samfunnsvitenskapen og humaniora: En fornyet interesse for følelsenes innvirkning på politikk og samfunnsliv har gjort seg gjeldende i disse disiplinene.

På hvilken måte ligger følelsene til grunn for individers meningsdannelse, og hvordan tas følelser i bruk av politiske bevegelser?

I sitt nye prosjekt har Ahmed intervjuet studenter og universitetsansatte om deres erfaringer med å klage på manglende likestilling og maktmisbruk som trakassering og mobbing. Gjennom prosjektet har hun vendt tilbake til sentrale spørsmål om følelsenes rolle i hvordan vi aksepterer eller utfordrer autoriteter.

Sosiolog og redaktør i Nytt norsk tidsskrift Hannah Helseth har blant annet gitt ut boka Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering og har også engasjert seg i å finne fram til et språk som kan skape en kultur som ikke virker ekskluderende. Denne kvelden blir det først foredrag ved Sara Ahmed, før Ahmed møter Helseth til samtale.

Litteraturhuset Wergeland https://litteraturhuset.ticketco.events/no/nb/e/foelelsenes_fakultet_sara_ahmed_og_hannah_helseththe_faculty_of_emotions Engelskspråklige arrangement

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!