Finske familier

Märta Tikkanen og Riikka Pulkkinen

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Sannheten heter romanen til den unge, finske forfatteren Riikka Pulkkinen som oversettes til norsk for første gang i vår. Her møter vi Anna, som finner en gammel kjole og langsomt begynner å avdekke skjulte og fortrengte deler av familiehistorien. For hvor ble det egentlig av morens barnepike som var en så viktig del av familien? Pulkkinen debuterte med romanen Grenser i 2006. Boka fikk strålende kritikker, solgte i 40 000 eksemplarer, og forfatteren ble intervjuet i alt som var av finske medier. En annen finsk forfatter som har skapt store overskrifter, er Märta Tikkanen. Hun regnes som en av Nordens viktigste forfattere, og bøkene Menn kan ikke voldtas og Århundrets kjærlighetssaga trykkes stadig i nye opplag.

Tikkanens siste bok, Emma & Uno, oversettes til norsk i vår. Her er det forholdet mellom hennes egen mormor og morfar som skildres. Mens morfaren var idealist med en hel verden å redde, satt mormoren igjen i Finland med seks små barn. Her beskrives livsprosjekter på kollisjonskurs og kjærlighet på godt og vondt.

Familierelasjoner, kjærlighet og en sannhet som man kanskje kunne klart seg godt uten. Slike ting snakker Pulkkinen og Tikkanen med Marte Spurkland om på Litteraturhuset når to finske forfattergenerasjoner møtes.

Arrangementet støttes av Finsk-norsk kulturinstitutt (finno).

Arrangementet overføres direkte på storskjerm i Kverneland, 2. etg. Gratis inngang til overføring.

Kverneland Wergeland Litteraturhuset Märta Tikkanen og Riikka Pulkkinen

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!