Filosofi og hjertesorg

Foredrag ved Toril Moi

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Er kjønn og litteratur fremdeles en aktuell problemstilling? Er det lenger noen vits i å fokusere spesielt på kvinnelige forfattere? Dette er utgangspunktet for Toril Moisnyskrevne foredrag på Litteraturhuset denne kvelden. Med utgangspunkt i tekster av Simone de Beauvoir og Doris Lessing vil hun undersøke hvorfor kritikere har så vanskelig for å oppdage at kvinnelige forfattere tenker, til og med når de skriver om kvinner, kjærlighet og sjalusi.

Toril Moi er professor i litteraturvitenskap ved Duke University i USA. Hennes internasjonalt anerkjente akademiske forfatterskap inkluderer bøker som Sexual/Textual Politics. Feminist Literary Theory, Simone de Beauvoir. En intellektuell kvinne blir til, Hva er en kvinne? og Ibsens modernisme.

Under åpningsuka på Litteraturhuset høsten 2007 holdt Moi det svært populære foredraget «Jeg er ikke en kvinnelig forfatter». Nå er hun tilbake i Oslo med et foredrag skrevet spesielt for Litteraturhuset hvor hun fortsetter å stille spørsmål rundt kjønn i filosofien og litteraturen.

Wergeland Litteraturhuset Foredrag ved Toril Moi

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!