Filippinsk reise

John Irving og Kristin Valla

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSALEN. HER KAN DU KJØPE BILLETTER TIL OVERFØRING PÅ STORSKJERM (https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=20710&frs_id=4864865&frs_pris=&dato=&p_id=154&).

Med prostituert mor, far som har forsvunnet, og en jobb som søppelsorterer på en søppelplass i Guerrero, Mexico, er Juan Diego et av de barna som har oddsene mot seg. Men det er ingenting å si på framdriften. På egenhånd lærer han seg å lese to språk, og etter hvert plukkes han opp av jesuitt-munker som tar ansvar for utdannelsen.

Mysterieavenyen heter John Irvings nye roman, som nå oversettes til norsk av Halvor Kristiansen. På romanens første side har Juan Diego tilbrakt førti år på amerikansk jord og har som forfatter gjort det amerikanske språket til levevei. I en fortelling der fortid, nåtid, drømmer og virkelighet møtes, foretar Juan Diego en reise til Filippinene for å besøke et minnesmerke over falne amerikanske soldater og oppfylle en venns siste ønske.

Irving er en av USAs store fortellere og har flere bestselgere på samvittigheten, blant dem Garps bok og En bønn for Owen Meany. Han treffer godt med sine rause portretter av mennesker som er rammet av voldsomt begjær og merkelige skjebner. Også i sin nyeste roman plasseres handlingen i et karnevalesk irvingsk univers av sirkus, døde soldater, religiøs magi og seksuelle overskridelser.

På Litteraturhusets scene møter John Irving journalist og forfatter Kristin Valla til samtale.

Litteraturhuset John Irving og Kristin Valla

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!