Festning Europa

Med Fabrizio Gatti og Simen Ekern

Icon of a place

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Den italienske journalisten Fabrizio Gatti reiser gjennom det meste av Afrika under dekknavnet Bilal. Han utgir seg for å være papirløs innvandrer og tar seg deretter over landjord og gjennom ørken til en gammel, skranglete båt som frakter ham over havet til Italia. Mange av dem han reiser sammen med, må gi opp underveis, andre dør. Men han er en av dem som greier reisen. Bortsett fra at endelig framme egentlig bare betyr en begynnelse på kampen for å få bli.

Bilal. Med de papirløse til festning Europa heter reportasjeboka Gatti skrev om reisen i etterkant. Den norske oversettelsen er ved Pål H. Aasen. På 70- og 80-tallet tok den tyske journalisten Günter Wallraff i bruk banebrytende og risikable journalistiske metoder for å avsløre arbeidsforholdene blant tyrkiske og somaliske fremmedarbeidere. Nå sammenliknes Gattis prosjekt med hans. Også her settes eget liv i fare for å avsløre baksiden av den europeiske medaljen.

Hva tenker Gatti nå om reisen han gjorde, boka han har skrevet, og debatten boka har utløst? Hva tenker han om menneskene han reiste sammen med, og det Europa som de drømmer om? På Litteraturhusets scene snakker Gatti med journalist, forfatter og Italiaekspert Simen Ekern. Arrangementet foregår på engelsk, og er støttet av Det italienske kulturinstitutt i Oslo.

Wergeland Litteraturhuset Med Fabrizio Gatti og Simen Ekern

Andre anbefalte arrangementer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!