Fagre nye verdener

Foredrag av Masande Ntshanga

Icon of a placeBerner

Icon of an id badge

Arrangert avLitteraturhuset

Icon of a ticketAlle billetter 70,-

Hvem har rett på en framtid? Foredrag av Masande Ntshanga

«For meg har science fiction som sjanger alltid vært koblet til kritikk av maktstrukturer,» har forfatter Masande Ntshanga uttalt. Som ung leste han mye science fiction, og hans seneste roman, Triangulum, henter flere elementer fra sci-fi-sjangeren.

Science fiction, spekulativ fiksjon og afrofuturisme er litterære sjangre som er på frammarsj i mange land, inkludert her i Norge og i Ntshangas hjemland, Sør-Afrika.

Hva er det som gjør science fiction til en foretrukket form for å utforske mulige framtidsscenarier eller plukke fra hverandre dagens maktstrukturer?

I dette personlige foredraget vil Ntshanga snakke om hva science fiction-bøker har betydd for ham som leser og forfatter, og om sjangerens betydning for forfattere som vil forestille seg en annen verden.

Masande Ntshanga er en sør-afrikansk forfatter, poet og redaktør for tidsskriftet New Contrast Magazine. For debutromanen The Reactive vant han debutprisen Betty Trask Award, mens andreboka Triangulum ble nominert til Nommo-prisen for beste spekulativ fiksjonsroman skrevet av en afrikaner.

Arrangementet er støttet av NORAD.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev – og få spennende nyheter og arrangementer i innboksen hver uke!